به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز این کارآزمایی که «موسسههای ملی بهداشت» (NIH) آن را پشتیبانی میکند، برای تعیین این موضوع طراحی شده است که آیا واکسن شرکت مدرنا نام mRNA-1273 میتواند از عفونت کروناویروس پیشگیری کند، میزان ویروس در بینی را کاهش دهد و باعث کاهش سرایت ویروس از افراد واکسینه شده به افراد در تماس نزدیک با آنها شود یا نه.
در این بررسی حدود ۱۲۰۰۰ نفر از بزرگسالان جوان در ۲۰ دانشگاه در آمریکا در طول یک دوره پنجماهه زیر نظر قرار خواهند گرفت.
نیمی از دانشجویان در هنگام ورود به دانشگاه واکسن مدرنا خواهند زد و نیمی دیگر چهار ماه پس از آن واکسینه خواهند شد.
این دانشجویان به همراه ۲۵۰۰۰ نفر که آنها «تماسهای نزدیک»شان خواندهاند، پرسشنامههایی را پر خواهند کرد، از ترشحات بینیشان نمونهبرداری خواهد شد و برای یک دوره معین نمونه خون خواهند داد و پژوهشگران بر اساس این دادهها میةوانند انتشار ویروس را اندازه بگیرند.
این پژوهشگران میگویند امیدشان این است که این بررسی ثابت کند که واکسنهای کرونا در قدم اول از عفونت افراد با ویروس کرونا جلوگیری میکنند و باعث توقف سرایت آن به دیگران هم میشوند.
به گفته کارشناسان خوابگاههای دانشجویی در آمریکا از جمله به علت تراکم بالای جمعیت، علاقه دانشجویان به معاشرت اجتماعی و ترس کمتر از افراد جوانان از بیماری شدید دچار بار بالای کووید-۱۹ بودهاند.
کارآزماییهای بالینی واکسنهای کرونای فایزر و مدرنا برای تعیین اثربخشی واکسن در جلوگیری از بیماری علامتدار طراحی شده بودند. آن بررسیها که شامل دهها هزار نفر میشد نشان داد که این واکسنها در پیشگیری از بیماری علامتدار بسیار موثر هستند. در بررسی واکسن مدرنا، تزریق دو دوز واکسن اثربخشی ۹۴ درصدی در پیشگیری از بیماری علامتدار نشان داد.
اما بر اساس این بررسیهای اولیه نمیتوان امکان انتقال ویروس کرونا را از افراد واکسنزده به شکل ناقلان بیعلامت به دیگران رد کرد.
به خاطر همین عدم قطعیت است که مقامات بهداشت عمومی حتی از افرادی که واکسن زدهاند، میخواهند ماسک بزنند و فاصله اجتماعی را رعایت کنند.
با اینکه شواهد دنیای واقعی از جمله کشورهای با پوشش بالای واکسیناسیون بیانگر آن است که این واکسنها ممکن است عفونت با ویروس را هم کاهش دهند، اما هدف از این بررسی این است که به این پرسش پاسخی قویتر دهد.
نظر شما